ALBLASSERDAM  Teus Dekker uit Alblasserdam heeft met zijn bedrijven Cowporation en Limovlees deelgenomen aan de nationale keuring voor Limousinvee in Putten. Voor de derde keer op rij behaalde hij een overweldigende zege tijdens deze nationale competitie en sleepte hij bijna alle zeges in de wacht. Ook waren beide algemene Nederlandse kampioenen, zowel mannelijk als vrouwelijk uit de stal van Dekker. Ook de prijzen voor de meest slacht-typisch dieren gingen voor zowel stieren als koeien naar Cowporation.

Addy Moree van de hoofdjury was enthousiast over de opkomst en beschreef de dieren van de Alblasserdammer als ‘indrukwekkend’ en ‘nog niet eerder vertoond in Nederland’. Toen de enorm grote, volwassen stier Ange van Dekker in de ring kwam werd het even stil en maakte de jury de opmerking dat het wel een heel erg indrukwekkende vertoning was. De stier is een zoon van de, in die wereld bekende, stier Nenuphar. Ange weegt meer dan 1500 kilo, maar bewoog ondanks zijn gewicht nog elegant en vlot volgens de jury.

Een bevriend team van professionele Limousinfokkers uit Frankrijk waren van de partij om Dekker te helpen met de voorbereidingen en prepareren van de kampioenskudde voor de nationale keuring. De foto’s zijn gemaakt door Cees van der Wal.