ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 31 oktober 2012 houdt de gemeente Alblasserdam in cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam een informatiebijeenkomst over het ‘beschermd dorpsgezicht’. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de bijeenkomst presenteert bureau BAAC het gebied dat wordt voorgesteld om aan te wijzen als beschermd dorpsgezicht. Daarna wordt toegelicht wat het verschil is tussen rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden en wat het voor huiseigenaren betekent als zij willen aanbouwen, wijzigen en slopen.

Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het bekijken van kaarten van het voorgestelde gebied. Tot slot wordt de planning gepresenteerd.

Karakteristieke identiteit
Het college van burgemeester en wethouders wil met het beschermd dorpsgezicht de karakteristieke historische identiteit van het dorp behouden. De gemeente werkt in dit project samen met de historische vereniging West-Alblasserwaard, commissie dorpsbehoud en de monumentencommissie van Alblasserdam.

Deel dit bericht via...