ALBLASSERDAM –  Ben jij tussen de 8 en 13 jaar en wil je graag je eigen beeldhouwwerk maken? Doe dan mee met kunstcarrousel in Alblasserdam. Voor in totaal tien euro ontdek je je talenten in zeven wekelijkse lessen van anderhalf uur en maak je kennis met de kunst van het beeldhouwen. Op woensdag 31 oktober start in Alblasserdam de Kunstcarrousel ‘Maak een creatief beeldhouwwerk’ op BSO Wasko (locatie Maasplein).

Onder leiding van docent Trudy Peeters leer je een eigen kunstwerk te creëren in speksteen; een materiaal waarmee je op creatieve wijze van een ruw stuk steen tot een glanzend eindresultaat leert komen. Je leert het te bewerken met raspen en vijlen en je werkt het prachtig glanzend af met schuurpapier en sponzen. Aanvangstijden zijn om 13.30 uur en 15.00 uur. Je kunt meedoen als je in Alblasserdam woont, ongeacht op welke school je zit. Ga naar www.stichtingtobe.nl/kunstcarrousel en meld je aan.

Kunstcarrousel wordt georganiseerd door Stichting ToBe in samenwerking met de gemeentes Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht en wordt mogelijk gemaakt door bureau Drechtsteden en deels bekostigd door een financiële bijdrage vanuit het landelijke programmafonds Cultuurparticipatie van de provincie Zuid-Holland.

Vraag voor meer informatie naar Minke van der Scheer van Stichting ToBe tel. 078-6393432 (aanwezig op ma.wo. en do.) of via kunstcarrousel@stichtingtobe.nl