ALBLASSERDAM – De (jeugd) brandweer van Alblasserdam heeft afgelopen weekeinde een demonstratie ‘vlam in de pan’ gegeven op het terrein bij bouwmarkt Hornbach in Alblasserdam. Daarnaast werd uitgelegd hoe belangrijk het plaatsen van rookmelders in een woning is. Verder werd er uitleg gegeven over het plaatsen en onderhouden van rookmelders, blusdekens en brandblussers. De actie stond in het teken van de brandpreventieweken in de regio. In de bouwmarkt zelf gaf brandweerman Cor Kraaijenhagen zijn befaamde show, dit keer speciaal gericht op kinderen. “Door de kinderen bewust te maken van brandgevaren, gaan ook de ouders beter nadenken,” vertelt Cor.

Hij vervolgt: “Na mijn verhaal snappen kinderen waarom ze geen spullen op de trap moeten laten staan, waarom ze niet met aanstekers moeten spelen en waarom rookmelders zo belangrijk zijn.”.

Na de uitleg en demonstratie van Cor kregen de kinderen een eigen diploma mee naar huis.