KINDERDIJK – Twee auto’s zijn in de vroege ochtend van maandag 22 oktober frontaal op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op de Lekdijk in de wegversmalling tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Een 74-jarige man uit Nieuw-Lekkerland moest met een wervelplank uit zijn auto worden gehaald. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 51-jarige Alblasserdammer, liep een pijnlijke enkel op en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Beide voertuigen raakten total loss en zijn door een berger afgevoerd. De dijk was bijna twee uur afgesloten voor al het verkeer. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk zag de 74-jarige de automobilist uit Alblasserdam over het hoofd, mogelijk heeft de dichte mist daarbij een rol gespeeld.

Verwondingen
In het ziekenhuis bleek dat de 74-jarige man een gebroken neus en kaak, verschoven ribben, een beschadigde ruggenwervel, een gebroken sleutelbeen, een gebroken borstbeen en gebroken oogkas heeft opgelopen.