ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon onthult op woensdag 24 oktober 16.00 uur samen met Alblasserdam D. A. de Jong en René Schoutens van Van Lanschot Bankiers uit Dordrecht een bankje op de speelplaats bij de begraafplaats aan de Meursingsstraat in Alblasserdam. Het bankje wordt geschonken door Van Lanschot. Door de uitbreiding van de begraafplaats moest de oude speelplaats wijken. De gemeente heeft vervolgens een intensief traject met bewoners doorlopen dat heeft geleid tot de nieuwe speelplaats.

Een inwoner van de gemeente, de heer D. A. de Jong heeft de gemeente attent gemaakt op de jubileumcampagne “275 bankjes” van Van Lanschot. De bank viert zijn 275 jarig bestaan. Voor elk jaar dat de bank bestaat, gaat zij in Nederland een bank plaatsen: 275 banken, elk met een inspirerend verhaal, op bijzondere locaties waar mensen samenkomen. “De speelplaats bij de begraafplaats is een bij uitstek geschikte locatie voor zo’n bankje,” aldus Wendy Hermans communicatieadviseur bij de gemeente Alblasserdam.