ALBLASSERDAM – Een 18-jarige vrouw uit Alblasserdam is zaterdag 20 oktober rond 06.45 uur door het straatwerk bij één van de flats aan de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam gezakt. Door een lekkage in één van de waterleidingen, stroomden honderden liters water via het straatwerk weg. Daarbij werd ook zand weggespoeld met het gevolg dat er een gat onder de tegels ontstond. De Alblasserdamse die bezig was met het bezorgen van kranten, zakte door het straatwerk, in het gat en haalde en nat pak. Op wat schrammetjes na, raakte zij niet gewond.

Medewerkers van Drinkwaterbedrijf Oasen hebben het lek in de leiding rond het middaguur gedicht. Door gebruik te maken van andere leidingen, bleven omwonenden de beschikking houden over leidingwater. Het is volgens één van de medewerkers niet de eerste keer dat een leiding in dit deel van Alblasserdam kapot gaat. “Dit is de vierde of vijfde keer al dit jaar dat er iets is met deze leiding. Hij gaat vaak stuk op koppelingen, doordat rubbers versleten zijn.”