NIEUW-LEKKERLAND – Burgemeester Rinus Houtman van Nieuw-Lekkerland heeft woensdag 17 oktober op de Petrus van der Veldenschool, tuindiploma’s uitgedeeld. In mei begonnen de huidige groep8-leerlingen met het ontginnen van stukjes grond op de volkstuin achter de brandweerkazerne. Met hulp van vrijwilligers van de volkstuinvereniging ‘Bakwetering’ haalden de kids de afgelopen weken hun oogst van de tuin.

Groene vingers
De burgemeester kwam woensdag samen met een vierkoppige delegatie van hobbytuinvereniging ‘bakwetering’ langs om de tuindiploma’s uit te reiken.  Na een inleidend woord van de heer Slagboom van de volkstuinvereniging, waarin hij de ijver van de kinderen prees, nam burgemeester Houtman het woord. Hij memoreerde vanuit zijn eigen jeugd hoe hij eveneens een grote tuin had en daar vaak op te vinden was. Zelfs tot op de dag van vandaag blijkt de burgervader ‘last’ te hebben van groene vingers: “Dit jaar was de opbrengst minder succesvol dan voorgaande jaren”, zo vertelde hij de kinderen.

Stadskinderen
“De bonen deden het echter heel goed. Gisteren heb ik het laatste maaltje van de tuin gehaald,”aldus Houtman. Hij  hield de kinderen voor het waardevol te vinden dat de kinderen zelf hun tuintjes hebben bewerkt: “Kinderen van de stad weten soms niet eens waar het voedsel vandaan komt, terwijl stad en dorp moeten leven van wat er groeit.”.

Grote rode kool
Voor de diploma-uitreiking werd er speciaal aandacht gevraagd voor de optimaal verzorgde tuinen van Fijanne van der Perk en Roelof den Ouden. Zij werden beloond met een beker. Laatstgenoemde mocht zelfs een tweede beker in ontvangst nemen vanwege het opkweken van een rode kool van 4850 gram.

Digitaal schoolbord
De toespraken werden afgewisseld met een fotopresentatie op het digitale schoolbord. Levensgroot was te zien hoe de kinderen ijverig aan het werk waren op het land, waarbij zij geassisteerd werden door de professionele tuiniers en leerkrachten.

Herinneringsmap
Na de uitreiking van de diploma’s overhandigden Marlinde Noorland en Fijanne van der Perk aan de tuinmannen een herinneringsmap van de klas.  Ter afsluiting bedankte locatiedirecteur Stam de burgemeester voor zijn komst. Ook de tuinmannen van ‘Bakwetering’ werden bedankt voor hun enthousiaste inzet. “Hun hulp was tijdens dit traject onmisbaar,” benadrukte Stam.

Tekst en foto’s zijn aangeleverd door A. Stam.  Hier zijn nog meer foto’s te vinden van de diploma-uitreiking.

Deel dit bericht via...