ALBLASSERDAM – Frank van Welzenis, directeur van basisschool ‘t Nokkenwiel, heeft woensdag 17 oktober een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Bert Blase van Alblasserdam. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie voor de directeur van de Alblasserdamse basisschool. Frank van Welzenis (63) is sinds 1977 werkzaam als directeur van de openbare basisschool ’t Nokkenwiel te Alblasserdam. Van 1978 tot 2006 was hij de organisator en leider van het jaarlijkse schoolkamp in de Drunese Duinen. Van 1986 tot heden is hij secretaris van de Vereniging The Windmill Big Band. Deze band behoort nu tot één van de beste amateurorkesten van Nederland.

Van 2004 tot heden is hij lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting WASKO (West-Alblasserwaardse Stichting voor Kinderopvang), een regionale kinderopvangorganisatie en aanbieder van peuterspeelzaalwerk in de Alblasserwaard en van de Stichting Peuterspeelzalen te Papendrecht. Van 2010 tot heden is hij bestuurslid van de Stichting Havenfestival Alblasserdam.

Van Welzenis is gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’ en als ‘iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben’. Van Welzenis is door het Kapittel decorabel geacht en gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto’s: Wim Roos.