NIEUW-LEKKERLAND – Een 25-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is dinsdagmiddag 16 oktober in de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot een celstraf van veertig dagen en een werkstraf van eveneens veertig dagen. Daarnaast vindt de rechter dat Sultan T. M. zich verplicht moet laten behandelen. De Lekkerlander liet op 7 september 2012 zijn geslachtsdeel zien aan drie fietsende meiden bij de Merwelanden in Dordrecht. De man is vorig jaar ook al veroordeeld voor vier soortgelijke feiten. En kreeg toen een voorwaardelijke celstraf van 120 dagen.

Omdat hij op 7 september opnieuw de fout in ging, moet Sultan een deel van zijn voorwaardelijke straf die hij 2011 kreeg, uitzitten. “Het is erg vervelend en beangstigend om geconfronteerd te worden met een schennispleger. U bent schuldig en moet veertig dagen van die 120 dagen de cel in. Omdat u inmiddels al meer dan dertig dagen in voorarrest hebt gezeten, duurt deze celstraf nog een paar dagen. Daarnaast leg ik u een werkstraf van veertig uur op. Deze straf is geheel onvoorwaardelijk. Tot slot wordt uw proeftijd van uw vorige straf verlengd tot maart 2014,” aldus de rechter.