ALBLASSERDAM – Bewoners van de wijk Lavendel in Alblasserdam hebben zaterdag 13 oktober 1286,15 euro geschonken aan kinderboerderij ‘De Plantage’. Het bedrag was door middel van sponsoring binnen gehaald tijdens de avondvierdaagse. “Dit is een fantastisch bedrag. We zijn er ontzettend blij mee. We willen er graag een nieuwe pony voor gaan kopen, zodat Gwendolien (pony, red) straks een vriendje krijgt,” liet Mariska Koolmees van de kinderboerderij weten.

Tegelijkertijd met het overhandigen van de waardecheque, werd de konijnenberg bij de kinderboerderij geopend. Dit is een pas aangelegd gebied waar konijnen door allerlei gangen en over diverse heuvels kunnen rennen. De konijnenberg is gesponsord door bouwmarkt Hornbach uit Alblasserdam. De aanleg en het gras werden gesponsord door Hak B.V. en De Vroed Infra.