ALBLASSERDAM – Brandweer Alblasserdam heeft zaterdag 13 oktober 2012 de hulpverleningswedstrijd in Oud-Alblas gewonnen en heeft zich daarmee geplaatst voor de regionale kampioenschappen die in maart 2013 gespeeld zullen worden. De Damdorpers staken op de eindbeoordeling van de jury met kop en schouders boven de rest uit. Bevelvoerder Gert Haak van Alblasserdam ging naar huis met de prijs voor beste bevelvoerder. Samen met nog vijf korpsen uit de regio deed Alblasserdam mee aan de kringwedstrijd Alblasserwaard West, die gespeeld werd bij Loon- en Verhuurbedrijf Tuytel aan de Heiweg. De wedstrijd werd georganiseerd door brandweer Oud-Alblas.

Scenario
Het scenario was dat tijdens werkzaamheden een band van een tractor was gelopen. Die band was op een persoon terecht gekomen. Een ander persoon was onder de kuilverdeler van de trekker bekneld geraakt. De deelnemende brandweerkorpsen moesten er voor zorgen dat de gewonden zo snel en veilig mogelijk bevrijd zouden worden. De jury roemde het Alblasserdamse korps om met name het technische inzicht.

Totaaluitslag
Brandweer Alblasserdam won de wedstrijd met ruim twintig punten verschil op de nummer twee: brandweer Bleskensgraaf. Als derde eindigde het korps van Arkel. De brandweer van Nieuw-Lekkerland werd vierde, die van IHC vijfde en het Sliedrechtse korps werd zesde. De nummers één en twee mogen door naar de regionale kampioenschappen.

Beste bevelvoerder
De prijs voor beste bevelvoerder ging naar Gert Haak uit Alblasserdam. Haak wist exact 23 punten meer te scoren dan de nummer twee.