ALBLASSERDAM – Een 38-jarige vrouw uit Dordrecht heeft woensdagmiddag 10 oktober bekend dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting. De vrouw, die naar eigen zeggen lijdt aan steelzucht, had op 24 augustus 2012 bij de Hema in Alblasserdam bij drie kinderjasjes het prijskaartje vervangen voor goedkopere producten. Thuis zette zij de jasjes met de kaartjes met daarop de hogere prijs, op marktplaats.nl. Toen gegevens werden nagetrokken liep de Dordtse tegen de lamp. De vrouw legde bij de politie een verklaring af en bekende schuld.

De 38-jarige vertelde dat ze een soort drang voelt om dit te doen. “Als het goed gaat met mijn eetstoornis, krijg ik hier last van. Om hier vanaf te komen ben ik begonnen met een therapie. Het zou echt een drama voor mij zijn als een gevangenisstraf wordt opgelegd,” verzuchtte de vrouw tegenover de politierechter. In april werd de vrouw ook al aangehouden voor winkeldiefstal. Die zaak moet nog behandeld worden.

Omdat de rechter het belangrijk vindt dat de vrouw onderzocht wordt door de reclassering, werd woensdag nog geen uitspraak gedaan over de zaak. “Ik vind het belangrijk dat er een nader onderzoek volgt. Daarna zal ik uitspraak doen,” aldus de rechter. Een exacte datum is nog niet bekend.