ALBLASSERDAM – De stoepen zijn te smal, de parkeerplaatsen onhandig en de snelheid van het verkeer is te hoog in Polderstraat. Dat stelt een aantal bewoners uit de Polderstraat in Alblasserdam. Zij zijn duidelijk niet tevreden over de verkeersveiligheid in hun straat. Dinsdag 9 oktober maakten de wethouder Sjoerd Veerman en Peter Verheij (wethouder Cardon was ziek en kon niet aanwezig zijn) een wandeling met de Polderstraatbewoners door de straat en hoorden de verhalen van de bewoners aan.

Een van de aanwezigen vertelde: “De stoepen zijn erg smal. En dan staan er soms ook nog paaltjes in. Hierdoor blijft er nog maar erg weinig stoep over om veilig te kunnen wandelen.” Hij vervolgde: “Een ander probleem is de snelheid van het verkeer in de straat. Er wordt echt veel te hard gereden. Wij pleiten er voor om maatregelen te nemen om zodoende het verkeer te dwingen langzamer te rijden. Verder moeten, vinden we, een verbod komen op zwaarverkeer in de straat. Soms staan de huizen gewoon te trillen als er weer een vrachtwagen langs komt.”

Sluipverkeer
Ook het sluipverkeer is de bewoners een doorn in het oog. “Moet je kijken wat er nu allemaal door de straat komt. Dat zijn lang niet allemaal bewoners. Het zou mooi zijn als deze straat als doorgaande weg uit de navigatiesystemen wordt gehaald. Dan houden we slechts het bestemmingsverkeer over,” opperde een vrouw tegenover de wethouders.

Parkeervakken
Verder werd voorgesteld om schuine parkeervakken aan te leggen: “Daar leveren we gerust een stukje grasveld voor in. Nu moeten we vaak half in het parkeervak en half op de stoep parkeren, omdat anders de spiegels van onze auto’s er afgereden worden.”

Veiliger maken
De wethouders beloofden dat er op korte termijn naar de situatie gekeken gaat worden. Daarbij worden de tips en suggesties van de bewoners meegenomen. Indien mogelijk worden er maatregelen genomen om de straat veiliger te maken.

Deel dit bericht via...