ALBLASSERDAM – Een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam moet twintig uur werk verrichten, omdat zij zich volgens de politierechter schuldig heeft gemaakt aan diefstal bij Hornbach. De vrouw zelf ontkende woensdag 10 oktober in de rechtbank dat ze de artikelen bewust had meegenomen. Volgens haar was zij de spullen vergeten. Zowel de officier van justitie als de rechter geloofden dit niet.

De Alblasserdamse bezocht op 28 augustus van dit jaar de Alblasserdamse bouwmarkt. Zij stopte tijdens het winkelen verfrollers en kwasten in haar tas. Naar eigen zeggen was dit, omdat zij haar handen vol had met andere spullen. Een mandje of karretje had zij niet bij zich. “Daar had ik te weinig tijd voor,” aldus de werkloze bijstandsmoeder. Na het passeren van de kassa werd de vrouw staande gehouden en moest zij een boete betalen van 151 euro.

‘Ik geloof mevrouw niet’
De officier vond het verweer de vrouw niet aannemelijk. “Ik geloof mevrouw niet. De camerabeelden laten toch echt zien dat er opzet in het spel is. Ik wil daarom dat mevrouw, die in 1996, 2005 en 2009 ook al op dit gebied de fout in ging, een geldboete van 200 euro en een week voorwaardelijke celstraf opgelegd krijgt.”

Uitspraak
De politierechter vond een straf op zijn plaats, maar niet de straf die de officier eiste. “Vast staat dat u de goederen niet heeft betaald. Dit toont maar weer eens aan dat het niet wenselijk is als iedereen zomaar spullen in zijn tas gaat doen met de bedoeling die bij de kassa af te rekenen. Bovendien haalde u de verfrollen van de houders. Ik zie niet in waar dat voor nodig is, als u de spullen niet wilde stelen,”  vertelde de rechter. Ze vervolgde: “Ik leg u een werkstraf van twintig uur op en hoop dat u niet meer de fout in zult gaan.”

Afstand van de zaak
Zowel het Openbaar Ministerie als de Nederlandse vrouw uit Alblasserdam hebben afstand van de zaak gedaan. Dat houdt in dat het vonnis onherroepelijk is.