KINDERDIJK – IHC Merwede neemt rigoureuze maatregelen om roken onder werktijd tegen te gaan. Op het opsteken van een sigaret buiten de pauze, staat een boete van honderd euro en uiteindelijk het verspelen van de winstuitkering. Dit meldt het AD. De ondernemingsraad, die de belangen van 3000 werknemers behartigt, ging ondanks de hevige protesten van medewerkers akkoord.
De directie van IHC Merwede wil gezondere werknemers, zeker nu zij met de verhoging van de AOW-leeftijd langer moeten doorwerken. IHC wil ook af van het verschil in het aantal werkonderbrekingen van rokers en niet-rokers. De werknemers krijgen een persoonlijk dossier. Bij een derde fout wordt 100 euro ingehouden van het salaris. De vierde overtreding wordt de winstuitkering, die gemiddeld zo’n 2400 euro bedraagt, niet uitgekeerd.