ALBLASSERDAM – Honderden kinderen zijn zaterdag 6 oktober op bezoek geweest bij de Alblasserdamse kinderboerderij aan de Plantageweg. De hele dag was het één groot feest bij het Hertenkamp. Er werd gevierd dat er al twee jaar lang een samenwerking bestaat tussen de gemeente en de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam. Het feest had dit jaar als thema: ‘veiligheid’. De brandweer, jeugdbrandweer, politie en dierenambulance waren aanwezig om kinderen te informeren. Verder konden kinderen spelletjes doen, konden er vingerafdrukken gemaakt worden en kon er met water gespeeld worden.

De dag werd afgesloten met een brandweerdemonstratie. Het scenario was dat de hooi-opslag van de kinderboerderij in brand was gevlogen. Aan de jeugdbrandweerleden de taak om te blussen, maar ook om de dieren die nog in de opslag waren, te redden.

Tot slot werd zaterdag bekend gemaakt dat vogelvereniging Ons Genoegen 1500 euro schenkt aan de kinderboerderij. De vereniging houdt op met bestaan en had dit bedrag nog in kas.