ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagochtend 5 oktober een verwarde en om zich heen slaande man aangehouden bij de rivier de Noord, achter de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De man was even daarvoor bij IHC in Kinderdijk weggelopen. Hij ging te voet naar het Damdorp en liep delen van zijn route door het water van de rivier. Onderweg sloeg hij tenminste één persoon. Omdat de verwarde man wellicht verder de rivier in zou gaan, werd de brandweerboot gealarmeerd.

Deze boot bleek echter al snel niet meer nodig te zijn, omdat de politie de persoon langs de waterkant in de boeien wist te slaan. Na fouillering is de man met een politiebusje meegenomen naar het politiebureau.

“Of we hem hier vast houden, hangt even van de situatie af. Er heeft in ieder geval nog niemand aangifte tegen hem gedaan. Mogelijk sturen we de man door naar een hulpinstantie,” laat een persvoorlichter van de politie weten.