ALBLASSERDAM – Een slechtere ‘Dierendag’ was donderdag 4 oktober voor het hoogbejaarde echtpaar Geert en Lenie Rijks uit Alblasserdam bijna niet denkbaar. Aan het einde van de middag werd hun poedel Jeffrey gebeten door een 6-jarige herdershond. Dit gebeurde bij winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Het hondje van het echtpaar raakte gewond en moest naar de dierenarts. Mevrouw Rijks kwam tijdens het bijtincident ten val en bezeerde haar knie. Een medewerker van de ambulancedienst kwam ter plaatse om naar haar wond te kijken en indien nodig te behandelen.

“Ik ben zo geschrokken,” vertelt mevrouw Rijks. “Ik was met mijn man boodschappen aan het doen. Toen we naar de Lidl liepen, kwam opeens een herdershond op Jeffrey af. Hij viel meteen aan. Hij had het kopje er wel vanaf kunnen bijten. Ik dacht dat ik dood zou blijven. Jeffrey betekent alles voor ons.”

‘Het was verschrikkelijk’
Mede door de schrik kwam de Alblasserdamse ten val en raakte gewond. “Ik zakte gewoon van schrik in elkaar. Een mevrouw uit Nieuw-Lekkerland heeft me geholpen en heeft onze poedel naar de dierenarts gebracht. Ik ‘doch’ echt dat de vee-arts Jeffrey dood zou maken. Het was verschrikkelijk. Mijn man is nog steeds helemaal de kluts kwijt,” treurt Rijks.

Infectie
Gelukkig voor haar kwam het niet zover dat de hond in moest slapen. De poedel heeft een spuit gekregen om infectie in de wond te voorkomen en mocht vervolgens weer naar huis. Mevrouw Rijks’ verwondingen vielen uiteindelijk ook mee. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Lief dier
De man die de herdershond uitliet voor een 56-jarige Alblasserdamse, vertelde na het incident: “Ik liet de hond uit voor een mevrouw uit ‘Het Anker’; het is niet mijn eigen hond. Rivkah schoot ineens op de poedel af en ik kon hem niet meer tegenhouden. Het is normaal gesproken een lief dier voor mensen, maar de kleinere honden valt hij soms aan,” aldus de geschrokken man.

Politie
Het echtpaar Rijks is door de politie thuisgebracht. De agenten zullen het incident verder afhandelen.

 

De gevallen vrouw en gebeten hond maakten het donderdagavond 4 oktober naar omstandigheden goed.

Deel dit bericht via...