KINDERDIJK – Leden van de vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht van de Alblasserwaard (NVWA) gaan zaterdag 6 oktober trekvogels tellen bij Kinderdijk. Zij doen dit samen met honderd andere vogelwerkgroepen verspreid over ons land. In het totaal worden zaterdag op 150 verschillende plaatsen zoveel mogelijk vogels geteld. Dit wordt gedaan in het kader van de ‘Euro Birdwatch’; het Europese vogel- televenement van BirdLife International.

Op plaatsen waar veel vogeltrek te zien is, tellen vogelkenners alle verschillende soorten en hun aantallen. De NVWA zal zaterdag aanwezig zijn op ‘Telpost Kinderdijk’,  net voorbij het Wisboomgemaal. Hier wordt al decennia lang de najaarstrek geteld. Aan het einde van middag verzamelt Vogelbescherming Nederland (in samenwerking met de vogeltrekwebsite www.trektellen.nl) de vogelgegevens.

Welkom bij de trekpost
“Jaarlijks worden tijdens het tel-evenement tienduizenden vogels gezien. In heel Europa werden vorig jaar bijna vijf miljoen vogels geteld,” vertelt ‘vogelaar’ Adri Clements, lid van de vogelwerkgroep. Over de hoeveelheid vogels die zaterdag geteld worden, durft Clements nog geen uitspraak over te doen. Hij legt uit: “De hoeveelheid trekvogels is sterk afhankelijk van het weer.” Bent u geïnteresseerd en wilt u ook eens zien hoe het trektellen in zijn werk gaat? Dan bent u op 6 oktober van 7:30 uur tot 12:00 uur van harte welkom bij Telpost Kinderdijk.

BirdLife International
BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse Partner van BirdLife International. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.