NIEUW-LEKKERLAND – Het Openbaar Ministerie wil dat Sultan T. M. uit Nieuw-Lekkerland  een werkstraf van veertig uur opgelegd krijgt, omdat hij op 7 september van dit jaar zijn ontblote geslachtsdeel getoond zou hebben aan drie fietsende meiden. De 25-jarige, die vorig jaar werd veroordeeld voor vier soortgelijke feiten, ontkende dinsdag 2 oktober de beschuldigingen in de rechtbank. “Ik weet van niks. Ik wilde gewoon gaan zonnen,” stelde Sultan.

Fluit
Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs om te stellen dat de Lekkerlander op 7 september langs een fietspad bij de Merwelanden bij Dordrecht zijn geslachtsdeel heeft laten zien. “Het signalement dat de meiden gaven, komt overeen met uw uiterlijk. U was op dat moment daar aanwezig en u reageert vreemd als de politie arriveert. Het kan niet anders dan dat de meiden u hebben gezien. Zij hebben verklaard dat ze uw ‘fluit’ hebben gezien en dat u met uw gezicht naar hen toe stond,” vertelde de officier.

Onderbroek
Op het moment van aanhouding had T. M. geen onderbroek aan. Hij droeg slechts een trainingsbroek. “Waarom loopt u er zo bij?,” vroeg de rechter zich af. Sultan antwoordde: “Ik was zo van huis van weg gegaan.” “Maar in uw auto is later uw onderbroek gevonden. Hoe kan dat dan?” T.M.: “Ja dat klopt, hij zat te strak, waardoor ik niet kon trainen.”. De rechter vond dit vreemd en zei: “U zegt net dat u ging zonnen en niet meer zou trainen. U kunt toch gewoon met een onderbroek aan zonnen?”. Sultan reageerde met: “Nee ik kreeg er uitslag van, daarom had ik hem uitgedaan.”

“Heel vervelend”
De officier van justitie wil dat Sultan een werkstraf van veertig uur krijgt en dertig dagen gevangenisstraf. Hij had namelijk in 2011 voor soortgelijke feiten een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen opgelegd gekregen. Toen werd T.M. beschuldigd van het vier keer tonen van zijn penis en het betasten van een minderjarig meisje. Het is volgens de openbaar aanklager goed om een deel van die straf in 2011 nu ook ten uitvoer te leggen. De officier legt haar eis uit: “De meisjes worden opeens geconfronteerd met uw geslachtsdeel. Zij zijn daarvan ondersteboven. Het plegen van schennis van de eerbaarheid is voor mensen die dat zien heel vervelend, maar het is ook vaak een voorbode van seksueel afwijkend gedrag. We zien dat niet graag ontwikkelen. Dat willen we in een vroeg stadium aanpakken.”

Vrijspraak
De verdachte bleef ondanks de beschuldigingen ontkennen. Zijn advocaat stelde: “Er zijn zoveel mensen die daar sporten in de kleding die mijn cliënt droeg. Daarnaast is er geen fotoconfrontatie geweest. Dat had naar mijn mening wel gemoeten. Verder heeft mijn cliënt wel een andere verdachte man gezien die middag. Volgens hem moet dat dan de dader zijn geweest. Ik wil dat mijn cliënt wordt vrijgesproken.”

Uitspraak
De rechtbank gaat de komende weken nadenken over de zaak. De uitspraak wordt gedaan op 16 oktober.