ALBLASSERDAM – Aannemer Hak B. V. is maandag 1 oktober begonnen met het ophogen en verstevigen van de dijk rondom bedrijventerrein Nieuwland Parc tussen Alblasserdam en Papendrecht. De wethouders Peter Verheij en Kees Koppenol gaven samen met de heren Cruijsen en Knoops van het Waterschap Rivierenland het officiële startschot voor de werkzaamheden aan de voorlandkering. Na het stuk gooien van een champagnefles en het zetten van de eerste damwand, konden de werkzaamheden beginnen.

De verhoging zorgt er voor dat bedrijven beter beschermd zijn tegen hoog water in de rivier. Vorig jaar scheelde het niet veel of het bedrijventerrein zou ontruimd moeten worden, vanwege het hoge water. De dijk wordt verhoogd naar 4,35 meter boven NAP én krijgt een stalen damwand aan de kant van het bedrijventerrein.

Omdat de werkzaamheden niet in de dijk plaatsvinden, maar er direct naast, mag er ook tijdens het stormseizoen doorgewerkt worden. De werkzaamheden moeten uiterlijk in december afgerond zijn. Na de aanleg van de voorlandkering zal in 2013 ook worden gestart met de waterhuishouding. Al in 2012 wordt er een ecologische zone gerealiseerd. Foto’s: Monique Speelman en Peter Stam.