ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam is bereid de inhuur van korfbaltrainers voor CKC Kinderdijk te betalen. Dat schrijft wethouder Sjoerd Veerman in een memo aan de gemeenteraad. De korfbalclub moet het komende jaar extra trainers inhuren, omdat er vanwege gebrek aan sportaccommodaties in het Damdorp, op vroegere uren getraind moet worden. Hierdoor kunnen de vrijwilligers, die normaal de training geven, niet ingezet worden. De kosten voor de extra inhuur bedragen zo’n 9.000 euro. Het tekort aan sportaccommodaties is mede veroorzaakt doordat de gymzaal aan de Esdoorlaan niet meer gebruikt kan worden. Deze gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor woningbouw.

Volgens Veerman kon er gekozen worden tussen het plaatsen van een tijdelijke sporthal (kosten: 90.000 euro per jaar), het trainen buiten Alblasserdam of het trainer in Blokweer in Alblasserdam, maar dan op andere tijden. “Het trainen buiten het dorp betekent voor CKC dat de kinderen in de avonduren in de winterperiode moeten reizen, dan wel dat er een beroep op de ouders moet worden gedaan. Het bestuur van CKC heeft aangegeven dat deze optie op aanzienlijke weerstand stuit bij de leden. Er is daarom gekozen om op afwijkende tijden te trainen,” aldus Veerman.

9000 euro
Het is echter voor de korfbalclub niet mogelijk om te werken met vrijwilliger trainers, zoals dat wel mogelijk was tijdens de avonduren. Door trainingscapaciteit in te huren kan dit worden ondervangen. De wethouder legt uit: “Het college is, gegeven het tekort aan binnensportaccommodaties in Alblasserdam, bereid de kosten voor het inhuren van de korfbaltrainers (9.000 euro) voor haar rekening te nemen. De huur van de hal blijft uiteraard voor rekening van CKC Kinderdijk.  Wij gaan er vanuit dat we hiermee een grotere financiële bijdrage leveren dan het compenseren van reiskosten, die bij het trainen in Papendrecht aan de orde zou zijn.”

2013-2014
Met deze afspraken is voor de periode van één jaar voor CKC een acceptabele oplossing ontstaan. In de komende periode beraadt het college zich op de situatie voor het seizoen 2013-2014. Hierbij worden ook de uitkomsten van het lopende onderzoek naar de haalbaarheid van een gezamenlijke sportaccommodatie voor CKC Kinderdijk en KDO betrokken. De wethouder verwacht dat hij de raad hierover op korte termijn kan informeren.

Deel dit bericht via...