ALBLASSERDAM – Het is zaterdag 6 oktober feest bij de Alblasserdamse kinderboerderij ‘De Plantage’. Die dag wordt het Oktoberfeest gehouden en wordt onder meer gevierd dat er al twee jaar lang een samenwerking bestaat tussen de gemeente en de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam. Het feest heeft dit jaar als thema: ‘veiligheid’.

Wat gebeurt er als er een geit door het ijs zakt? Wat moet je doen als er brand is? Waar moet je voor uitkijken? Het zijn vragen die van belang zijn voor de bezoekers en de vrijwilligers van de kinderboerderij. “Daarom  willen wij de kinderen op een speelse manier bewust maken van de eventuele gevaren op de kinderboerderij. Dit geheel in samenwerking met de brandweer, de dierenambulance en de politie,” vertelt Mariska Koolmees namens de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam.

Zaterdagmiddag 6 oktober van 13.30 tot 16.30 uur zijn er diverse activiteiten te doen bij ‘De Plantage’. Zo zal er een springkussen zijn, kunnen kinderen een brand blussen, kan er gekeken worden in een echte brandweerwagen, kan er een button gemaakt worden en… als traktatie is er limonade en een suikerspin. De entree is gratis, meedoen aan de activiteiten kost 1,50 euro.

De middag wordt samen met allerlei hulpverleners afgesloten met een levensechte oefening. Iedereen is van harte welkom. De kinderboerderij is te vinden aan de Plantageweg in Alblasserdam.