ALBLASSERDAM – De politierechter in Dordrecht heeft maandag 24 september een werkstraf van honderd uur opgelegd aan een 20-jarige Alblasserdammer. A. K. heeft zich volgens de rechter op 24 juli van dit jaar schuldig gemaakt aan het beledigen en mishandelen van een politieagent en K. zou zich verzet hebben bij zijn aanhouding. De Damdorper moet naast honderd uur kosteloos werken, ook een schadevergoeding van driehonderd euro betalen aan de geslagen agent.

Feiten
Politieagenten hielden K. op 24 juli staande, nadat geconstateerd werd dat de jongeman geen gordel droeg tijdens een rit in een auto. Toen de dienders hem op de Frans Halslaan in Alblasserdam hiervoor een bekeuring gaven, werd de twintiger agressief en beledigde de agenten. Hij schold de agenten uit en gebruikte daarbij regelmatig het ‘k-woord’. De agenten pikten dit niet langer en wilde de man aanhouden. K. was het daar blijkbaar niet mee eens, want hij verzette zich en sloeg een agent in zijn gezicht. De agent liep licht letsel op.

Eis
“Ontoelaatbaar,” vond de officier van justitie. “Ik vind dat er een werkstraf moet volgen van 150 uur; daarbij wil ik dat K. een vergoeding van driehonderd euro aan de gedupeerde agent betaalt,” zo eiste de officier maandag tegen de verdachte, die zelf niet op de zitting verscheen.

Uitspraak
De politierechter, deed na de eis direct uitspraak: “Er is voldoende wettig en overtuigend bewijs. Wel wil ik rekening houden met het feit dat alles op ongeveer hetzelfde tijdstip plaatsvond. Het was een samenloop van omstandigheden. Ik leg daarom een taakstraf van honderd uur op. Daarnaast moet K. voor ieder feit honderd euro betalen aan de gedupeerde agent. Bij elkaar dus driehonderd euro.”

De Alblasserdammer heeft veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.