ALBLASSERDAM – Saskia Jongeneel uit Alblasserdam organiseert dit jaar voor de zesde keer een verwendag voor (ex) kankerpatiënten. De pedicure van de praktijk Feetpleasure kwam een aantal jaar geleden op het idee om mensen die geconfronteerd zijn met kanker, een dagje in de watten te leggen. “Je ziet de mensen die dag, ondanks alle zorgen, opfleuren. Daar doe ik het voor,” vertelt Saskia. De verwendag vindt zaterdag 6 oktober plaats in het ijsclubgebouw aan de Kortlandse Kade in Alblasserdam.

Onvergetelijke dag
“We hebben 6 oktober weer veel op het programma,” begint Saskia. “We zijn die dag met zes vrijwilligers die de ‘bezoekers’ een onvergetelijke dag willen bezorgen. Mensen kunnen hun nagels laten doen, make-up laten aanbrengen, hun haren laten verzorgen, er zijn massages en we spelen een potje bingo. Kortom: een echte verwendag,” vervolgt de enthousiaste Alblasserdamse.

Pannenkoeken
Tussen de middag worden er gesponsorde pannenkoeken gegeten. Alle (ex) kankerpatiënten en mensen die er mee te maken hebben (gehad) zijn zaterdag van harte welkom. “Ze hoeven niet perse de hele dag te komen; al komen ze maar een uurtje langs, is het al leuk. De deelname is gratis. Wel is het handig als mensen zich van te voren opgeven. Dat kan via het nummer 078-6913851,” aldus Saskia.

Sponsoren
De dag wordt mogelijk gemaakt door uiteraard de vrijwilligers, maar ook door de sponsoren. “Dit jaar worden we gesponsord door de DA, Hotel van Krimpen, Hema, ’t Kaasmes, bakker De Heer, Fiore Bloemen en Kees Bloemen, Headmaster, Bas van der Heijden en de IJsclub.”