ALBLASSERDAM – Martin Stam (34) wordt de nieuwe wijkagent in de Alblasserdamse wijk ‘Kinderdijk’. De Dordtenaar volgt (ex-) agent Bart Mijnster op. Stam begon veertien jaar geleden bij de politie en heeft sinds die tijd in de Alblasserwaard en de directe omgeving daarvan gewerkt. “Zes à zeven jaar zat ik bij de surveillancedienst in Sliedrecht en reden we ook al in dit gebied. Daarna heb ik bij het wijkteam Papendrecht gezeten en sinds september ben ik officieel in dienst als wijkagent van Alblasserdam,” vertelt Stam.

Benaderbaar
De ‘diender’ vindt het belangrijk dat hij goed benaderbaar is voor Alblasserdammers. Hij maakte daarom de afgelopen weken al wat rondes door de wijk en ging langs winkeliers. Stam: “Het is belangrijk dat mensen er een gezicht bij hebben. Om die reden zal ik ook veel in de wijk aanwezig zijn.”

Hangjongeren
Onder meer de hangjongeren bij het Scheldeplein, de Blokweersingel en de voetbalkooi kunnen op de aandacht van Stam rekenen. “Daar horen we mensen regelmatig over klagen. Door met alle partijen, inclusief het jongerenwerk en de gemeente, in gesprek te gaan, proberen we tot een oplossing te komen. Ook andere problemen in de wijk proberen we op te lossen; soms verwijzen we daarbij door naar andere instanties.”

Bereikbaar
De wijkagent is bereikbaar via het nummer 0900-8844. Hij zal, in tegenstelling tot zijn collega Jan-Peter de Vreede, niet gaan twitteren. “Als er iets is dat ik via Twitter kwijt wil, doe ik dat via Jan-Peter.”