ALBLASSERDAM – Geerit(75) en Mien(72) van Dijk uit Alblasserdam vierden donderdag 20 september dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Het echtpaar en de familie werden donderdag door David-Jan Baan bij Autogarage Van Dijk in de Polderstraat opgehaald met een Engelse dubbeldeksbus en naar Dordrecht gebracht voor een uitje. Vrijdag wordt het echtpaar vereerd met een bezoek van burgemeester Bert Blase.

Geerit begon zijn loopbaan als brandstofhandelaar in kolen, olie en benzine. Hij volgde daarin zijn vader op. Toen de handel in kolen minder werd (zo’n 47 jaar geleden) , begon hij met handel in en reparatie van auto’s. En nog steeds is de 75-jarige Damdorper dagelijks in de werkplaats te vinden. Mien Bendeler – Van Dijk heeft jarenlang ‘achter de schermen’ meegewerkt aan het bedrijf.

Het echtpaar heeft zes kinderen en tweeëntwintig achterkleinkinderen. De foto’s zijn gemaakt door Pieter van den Berg.