ALBLASSERDAM – De klok van de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam is stuk. Afgelopen zaterdag kon de toren bezocht worden tijdens het Havenfestival. Door één van de bezoekers is toen, per ongeluk, een stang beetgepakt, waardoor het uurwerk van slag is geraakt. Koster Nico de Heus heeft al geprobeerd om de klok weer aan de praat te krijgen, maar dat is niet gelukt. Hij verwacht dat een tweede poging wel zal slagen.

“Maar ik moet eerst aan mijn knie geopereerd worden. Voor die tijd ga ik niet naar boven. Volgende week wil ik het, na de operatie, nog een keer proberen. Als dat niet lukt, moet er een monteur komen,” aldus De Heus. Voorlopig staat klok dus stil en is de klok stil. Wel zal er zondag, zoals gebruikelijk, geluid worden. “Dat is nog wel mogelijk,” weet de koster. Foto: Arjan Verhoeven.