ALBLASSERDAM – Op het terrein van de Alblasserdamse jachtenbouwer Oceanco aan de Marineweg is afgelopen week, tijdens werkzaamheden, hechtgebonden asbest aangetroffen. Het gaat volgens de aannemer om gedumpte golfplaten uit de jaren zeventig. Volgende week zal het materiaal worden vrijgegraven en onder geconditioneerde omstandigheden naar een erkende verwerker of stortplaats worden afgevoerd.

De huidige werkzaamheden in het gebied bij Oceanco houden verband met de mogelijk aanwezigheid van conventionele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Om dit goed te kunnen onderzoeken moet de bovenste grondlaag afgegraven worden. Tijdens het graven werden de weggewerkte asbestplaten onder oude betonnen funderingsplaten aangetroffen. Uit monsters is gebleken dat het gaat om hechtgebonden asbest. Van de verschillende soorten, is dit de minst schadelijke voor de volksgezondheid.

Oceanco heeft plannen om op het nu braakliggende terrein een nieuwe jachtbouwloods met droogdok en bijgebouwen te plaatsen. Het bedrijf beslist aan het einde van de maand welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren. Niet lang daarna worden omwonenden uitgenodigd voor een informatieavond.

Deel dit bericht via...