ALBLASSERDAM – De taptoe en de gondelvaart die afgelopen week tijdens het Havenfestival in Alblasserdam werden gehouden, zijn door meer dan duizend mensen bezocht. Op het Raadhuisplein traden aan het begin van de vrijdagavond Drumguards Delft, Showkorps Jong Excelsior, Show- en Drumfanfare Metro en Showkorps Excelsior op. Aansluitend, maar eigenlijk iets te vroeg, vond de gondelvaart over de rivier de Noord plaats. De boten vertrokken namelijk al, terwijl de taptoe nog bezig was vanuit de Alblasserdamse haven naar Kinderdijk. De taptoe had eigenlijk 22.00 uur afgelopen moeten zijn, dat is niet gelukt.

“Een verbeterpuntje voor volgend jaar,” stelt medeorganisator Frank van Welzenis. Hij vervolgt: “Eigenlijk ging alles zeer gesmeerd tijdens het Havenfestival. Het was gewoon toppie. Maar het te vroeg vertrekken van de bootjes, zou beter kunnen.”

Voor de honderden mensen, die rijendik langs de rivier stonden, was het vertrek van de boten niet eens zo erg. Na een klein kwartier begon het namelijk te regenen en was het wat minder prettig om buiten te staan. De heersende mening werd vrijdagavond als snel duidelijk: “Dit moet een blijvertje worden. Het ziet er prachtig, haast sprookjesachtig uit. Prachtig,” laat een van de kijkers weten.