ALBLASSERDAM – De afgelopen maand konden mensen op het profiel van winkelcentrum Makado uit Albasserdam stemmen op een goed doel. De stichting of het doel dat de meeste stemmen kreeg, zou de opbrengst krijgen van een ingepakte veiling. Afgelopen zaterdag werd de winnaar bekend gemaakt. Het doel Spinning® for Serious Request stak er al vanaf het begin van de verkiezing, door een slimme tactiek, met kop en schouders bovenuit.

“We hebben onze internationale vrienden ingezet, die ook op ons hebben gestemd. We hebben een ontzettend groot internationaal netwerk. Door dat in te zetten werkte de actie als een olievlek,” zo verklaren André Struik en Peter Struik van Spinning® for Serious Request hun winst. In het totaal kregen de spinners meer dan 800 stemmen. De opbrengst van de ingepakte veiling, werd zaterdag direct per cheque (ter waarde van 500 euro) aan de broers overhandigd.

Bij een ‘ingepakte’ veiling wordt geboden op een verpakt voorwerp dat door de veilingmeester cryptisch wordt omschreven. De te veilen artikelen en producten worden beschikbaar gesteld door de winkeliers van het Makado Center.

Het doel van Spinning® for Serious Request is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie Serious Request van radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis.