ALBLASSERDAM – Woningcorporatie Woonkracht10 besteedt op 22 september aandacht aan de nationale Burendag. Deze keer is het de beurt aan de bewoners van de Frans Halslaan, Rembrandtlaan en Van Ostadelaan in Alblasserdam. “Of je nu jong bent, of oud, er is deze Burendag voor iedereen iets te doen. ’s Ochtends is er aandacht voor het opschonen van de brandgangen en een paar individuele tuinen,” vertelt communicatieadviseur Ellen Twickler namens Woonkracht10. Om 11.00 uur is de officiële opening van de dag door wethouder Cardon. Hij krijgt daarbij hulp van kinderen uit de buurt. Zij laten ballonnen op. Vanaf 11.30 uur zijn de kinderen aan de beurt. Er is een springkussen en ze kunnen spelletjes doen en knutselen. Natuurlijk is er ook aan een hapje en een drankje gedacht.

Samen in de buurt
De hapjes worden klaargemaakt door de bewoners uit de wijk. “En daar is Burendag voor bedoeld. Bewoners maken deze hapjes namelijk samen. Want samen koken, en samen eten, is een prima manier om elkaar beter te leren kennen,” aldus Ellen Twickler.

De organisatie is in handen van een activiteitencommissie, ook uit de buurt. Woonkracht10 ondersteunt Burendag van harte, met mensen en middelen. Twickler: “We zijn bovendien blij met de bijdrage van € 500,- van het Oranje Fonds.”