ALBLASSERDAM – Familiebedrijf Ford Wensveen bestaat tachtig jaar. Om dit jubileum te vieren organiseert Wensveen in samenwerking met de Historische Vereniging een tentoonstelling in bibliotheekvestiging Alblasserdam. Vele oude familie -en bedrijfsfoto’s, advertenties en andere historische zaken zullen daar te zien zijn. Het geeft een goed beeld van de historie van het bedrijf maar ook van het dorp en de tijd waarin het één en ander plaatsvond.

Op vrijdag 21 september om 14.30 uur zal burgemeester Bert Blase de tentoonstelling officieel openen door voor te lezen uit zijn nieuwe boek ‘Familiezaken’, dat hij ter gelegenheid van het jubileum op verzoek van de familie Wensveen heeft geschreven.

Match-boekje ‘Familiezaken’
Schrijver en burgemeester Bert Blase is door de familie Wensveen gevraagd voor het 80-jarig bestaan van het gelijknamige bedrijf een verhaal te schrijven. Het boekje, zo klein als een luciferdoosje, heeft de titel ‘Familiezaken’ gekregen. In slechts 500 woorden is het Blase gelukt om een beeldend en voor Alblasserdam kenmerkend verhaal te schrijven over 3 generaties in een familiebedrijf. Door de ogen van een vrouw wordt het leven van drie generaties verteld, dat van haar vader, man en zoon. De naam van het bedrijf en de verteller komen niet in het boekje voor, maar het mag duidelijk zijn dat Nelly Wensveen, de dochter van Nico Wensveen, de familiegeschiedenis vertelt.

Historie Automobielbedrijf Wensveen B.V.
Sinds de oprichter van de onderneming, de heer Nico Wensveen (grootvader van de huidige directeur), in 1932 zijn garagebedrijf begon in een oude timmerloods aan de Oost-Kinderdijk te Alblasserdam is er al 80 jaar voorbij gegaan. Nadat de houten timmerloods in 1936 door een stenen gebouw was vervangen, verwierf garage Wensveen in 1951 het dealerschap van Ford, ook toen al een topmerk op de automarkt. Het Ford dealerschap ging van start in een fraai nieuw pand aan de Plantageweg te Alblasserdam, waar de ‘Wensvenen’ tot 1993 gevestigd zouden blijven. Inmiddels was er in 1969 een showroom van 700 m2 aan toegevoegd, in 1971 een filiaal in H.I. Ambacht geopend en werd in 1984 de werkplaats geheel gerenoveerd. Bij de renovatie hoorde ook de bouw van een nieuw onderdelenmagazijn.

Ohmweg
Om nog meer service te kunnen bieden aan de vele cliënten uit de gehele regio, werd in 1993 een splinternieuw bedrijfspand in gebruik genomen aan de Ohmweg te Alblasserdam op het industrieterrein Vinkenwaard. Op 4.250 vierkante meter zijn hier showroom, werkplaats, magazijn en kantoren ondergebracht, zodat de grootst mogelijke efficiency kan worden bereikt. Hierbij werd gelet op het behoud van het klantvriendelijke karakter van het familiebedrijf.

In het kort:
Wat:        Opening expositie 80-jarig bestaan familiebedrijf Ford Wensveen
Wanneer:        vrijdag 21 september 2012, 14.30 uur
Waar:              bibliotheekvestiging Alblasserdam, Ieplaan 2,  telnr. 078 – 691 22 51
Kosten :   gratis
Voor wie: geïnteresseerden

Deel dit bericht via...