ALBLASSERDAM – Op woensdag 19 september om 13.00 uur neemt wethouder Sjoerd J. Veerman het nieuwe oplaadpunt voor elektrische auto’s achter het gemeentehuis in Alblasserdam officieel in gebruik. Tijdens de ingebruikname koppelt hij een elektrisch voertuig aan de paal voor een eerste ‘tankbeurt’. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen, wanneer zij dat willen, een proefrit maken in een volledig elektrische auto. De proefritten worden aangeboden door de Alblasserdamse autobedrijven Bouman en Mulder en logistiekbedrijf Still.

Enkele weken geleden zijn op twee locaties in Alblasserdam oplaadpunten gecreëerd voor elektrische auto’s. Zowel op het parkeerterrein achter het gemeentehuis als op een parkeergelegenheid bij sportcentrum Blokweer zijn hiervoor twee parkeerplaatsen ingericht. De oplaadpunten zijn herkenbaar aan de groen geschilderde parkeervakken.

Alblasserdam duurzaam
Duurzaamheid is een prioriteit van het Alblasserdamse college. Het plaatsen van oplaadpalen is een van de acties uit het duurzaamheidsactieplan. “We moeten rekening houden met onze huidige en toekomstige generaties”, aldus wethouder duurzaamheid Sjoerd J. Veerman. “Elektrisch vervoer draagt bij aan een beter milieu. Met het plaatsen van de oplaadpalen hopen wij het elektrisch rijden te stimuleren en Alblasserdam weer een stukje duurzamer te maken.”

Voorbereid op de toekomst
De oplaadpalen zijn mogelijk gemaakt door stichting e-laad. Om ervaring op te doen met de gevolgen voor het netwerk en om elektrisch rijden mogelijk te maken, biedt stichting e-laad elke gemeente in Nederland per 10.000 inwoners kosteloos één oplaadpunt met twee stopcontacten aan. Samen met netbeheerders bereidt de stichting het elektriciteitsnetwerk voor op de grootschalige introductie van elektrisch rijden. Doelstelling van de Nederlandse overheid is om in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s in Nederland te hebben rondrijden.