ALBLASSERDAM – Het gebouw had eigenlijk al voor de zomervakantie plat gemoeten, maar staat nog steeds. De gymzaal op het terrein waar tot voor kort het gebouw van de oude LTS aan de Esdoornlaan stond, blijft echter nog even staan. “Dit heeft een financieel voordeel voor de aannemer,” weet wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam. “Als het gebouw nu platgegooid wordt, moet er negentien procent aan belasting betaald worden. Door te wachten en intussen verder te ontwikkelen, hoeft er geen negentien procent betaald te worden, maar slechts twee procent overdrachtsbelasting,”aldus de wethouder.

Verenigingen die gebruik maakten van de gymzaal zijn inmiddels ergens anders gehuisvest. Het pand wordt dus niet meer gebruikt. Nog onduidelijk is wanneer de zaal alsnog tegen de vlakte gaat. “Dat hangt van de bouwer en het bouwproces af. Dat is nu nog niet te zeggen,” stelt wethouder Veerman.