ALBLASSERDAM – Zo’n zeventig kinderen van basisschool Het Kompas in Alblasserdam hebben maandag 10 september les gehad in het omgaan met vrachtwagens in het verkeer. Door Transport en Logistiek Nederland was een speciale vuilniswagen van SITA geregeld die voor bij school werd geparkeerd. De leerlingen kregen daarbij uitleg over de zogenoemde ‘dode hoek’. Vanuit de vrachtwagen konden zij zelf ervaren hoe het zicht is vanuit een vrachtwagen. Kids vanaf de achterkant kregen uitleg waarom en op welke punten zij voor een chauffeur ‘onzichtbaar’ zijn.

In school gaven mensen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) theorielessen en werd een dvd getoond. Het is volgens TLN belangrijk om kinderen wat bij te brengen over verkeerssituaties, waarbij vrachtwagens betrokken zijn. “We leren de kinderen twee vuistregels, zodat ze veilig en bewust kunnen omgaan met vrachtwagens in het verkeer en om hun verkeersveiligheid voor nu en later te vergroten. We onderstrepen dat het verbeteren van de verkeersveiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle verkeersdeelnemers,” aldus TLN.