ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon van Buitenruimte heeft deze week de eerste container voor kunststof afval geplaatst in Alblasserdam. Diverse Damdorpers gingen met de wethouder in gesprek en spraken hun bedenkingen uit. “Hoe moet dat straks als het heeft gesneeuwd? Ik ga dan die zakken niet wegbrengen,” vertelde een oudere dame. Volgens de wethouder hoeft de Alblasserdamse zich voorlopig geen zorgen te maken. “Tot aan het einde van dit jaar wordt er nog huis-aan-huis ingezameld. Daarna kijken we verder,” aldus Cardon.

Half uur
In het totaal zijn er zeventien containers geplaatst. De meeste bakken werden neergezet door Hennie van Weenen van de dienst ‘buitenruimte’. “Mensen reageren over het algemeen positief op de komst van de containers,” weet Van Weenen. “Ik plaats ze samen met mijn collega door heel Alblasserdam. Dit duurt per container ongeveer een half uur.”

Oerlelijk
Een aantal bewoners van de Alblasserwerf sputterde nog wat tegen, tegen de feloranje bakken. “Dit zijn toch oerlelijke bakken. Ik vind het geen porum in een groene gemeente als Alblasserdam,” liet één van de bewoners weten.

Vol?
De gemeente wil het de bewoners van Alblasserdam zo gemakkelijk mogelijk maken. De containers worden een tot drie keer in de week geleegd, afhankelijk van het aanbod. Raken de containers vol dan kunnen mensen bellen met HVC (078-6222244) of de gemeente (14078) zodat de container zo spoedig mogelijk geleegd kan worden.