ALBLASSERDAM – De heren van de Alblasserdamse voetbalvereniging hebben zaterdag 8 september de uitwedstrijd tegen De Zwerver in Kinderdijk met 2-0 gewonnen. Een verdiende overwinning, zeker gezien het verschil in spelbeeld van beide ploegen. Waar Alblasserdam liet zien verder te zijn dan De Zwerver, toonde laatstgenoemde heel veel onmacht in met name aanvallende zin. De gasten benutten goed de flanken, bewogen goed en speelden zeker na rust elkaar met gemak de bal toe.

In de eerst vijftien minuten van de eerste helft waren het Carlo Diaz en Sharog Susani die de score hadden kunnen openen. Eerstgenoemde stuitte echter op de voet van doelman Haksteeg en laatstgenoemde vond de kruising op zijn pad. Na 18 minuten was het via een goede combinatie wel raak door Brian Berends 0-1.

Na rust was het helemaal gedaan, toen Paulo Consalves voor de ogen van de goed leidende scheidsrechter Van Wijk een afreageer overtreding beging en direct met rood in kon rukken. Alblasserdam maakte handig gebruik van de man meer situatie en ging op jacht naar meer. Dit resulteerde in de 75e minuut in de 0-2 door Carlo Diaz.

De foto’s zijn gemaakt door Kees Molenaar.