ALBLASSERDAM – Ruim 2500 mensen hebben vrijdagavond 8 september een bezoek gebracht aan Alblaspop; het grootste muziekfestijn van Alblasserdam. Rond 20.30 uur gingen de liveoptredens van start. Niet alleen het publiek genoot, ook de artiesten zelf genoten volop. “Wat heb ik genoten van Alblaspop! Jullie waren echt geweldig! Alle teksten uit jullie hoofd; knap hoor!!#SUPERTROTS,” zo liet Jeroen van der Boom na afloop via Twitter weten.

Joling
Ook Gerard Joling liet aan zijn 72 duizend volgers weten hoe de sfeer was in het Damdorp. “In Alblasserdam bij Alblaspop. Wat een mensen hier, gaan zo knallen… Wat een waanzinnige menigte,” tikte Joling. Na zijn optreden bedankte hij het publiek met: “Alblasserdam hartelijk bedankt voor de warme ontvangst en het enthousiasme.” Ook de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond.

Kaarten voor zaterdagavond
Behalve Joling en Van der Boom, traden vrijdag Wolter Kroes en de Gebroeders Ko op. Zaterdag 8 september zijn Miss Montreal, Racoon en de DJ’s Coen en Domien te gast in de Alblaspoptent aan het Zuiderstek. Voor deze avond zijn nog kaarten te koop bij de verkooppunten en ’s avonds zelf bij de tent. Een kaartje kost 27 euro.