ALBLASSERDAM – Een 42-jarige Alblasserdammer heeft vrijdag 7 september een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen, omdat hij twee personen, waaronder zijn vrouw, heeft mishandeld. Het is volgens de rechtbank bewezen dat U. K. op 9 mei 2012 een buurvrouw heeft mishandeld door tegen het hoofd te trappen, terwijl het slachtoffer op de grond lag. Verder heeft K. volgens de rechtbank op 26 december 2011 zijn vrouw tegen de bank geslagen, in het gezicht getrapt en met de dood bedreigd.

“Wie komt je helpen als ik je keel dichtknijp? Ik ga je doodmaken,” zou de Damdorper geroepen hebben. De opgelegde straf viel iets lager uit dan de officier van justitie had geëist. Het OM wilde namelijk dat de man behalve een werkstraf, ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd zou krijgen. Dat vond de rechter een te hoge straf. Hij maakte daar drie maanden voorwaardelijke celstraf van. Daarnaast moet de man contact houden met de reclassering en 240 uur kosteloze arbeid verrichten bij openbare diensten en/of bij een vereniging zonder winstoogmerk.

Ontkenning
De man, die vertaald werd door een tolk, ontkende tijdens de zitting een aantal delen van de beschuldiging. Zo zou hij gedaan hebben alsof hij tegen het hoofd van het slachtoffer trapte. Dit zou volgens K. niet echt gebeurd zijn. Volgens de rechter was er echter,  met onder meer de verklaringen van buurtgenoten, voldoende bewijs om tot een bewezenverklaring te komen.

Deel dit bericht via...