ALBLASSERDAM – In het bijzijn van onder meer elf kopers heeft wethouder Veerman van Alblasserdam woensdagmiddag 5 september de figuurlijke eerste paal geslagen op het woningbouwprojectterrein Hof en Singel. Tot voor kort stond op die locatie aan de Esdoornlaan het gebouw van de vroegere LTS. Met het slaan van de paal werd het startsein gegeven voor de bouw van negentien woningen. De verwachting is deze in de tweede helft van volgend jaar worden opgeleverd. Acht woningen staan nog te koop.

Nieuwe bestemming
Wethouder Sjoerd Veerman vertelde blij te zijn dat het project in deze economisch moeilijke tijd kan starten: “Het is fijn dat we samen met projectontwikkelaar Herkon B.V. deze mooie locatie in Alblasserdam een nieuwe bestemming kunnen geven. Hof en Singel wordt een prachtige woonwijk met voorzieningen als een sporthal, zwembad, scholen en winkels op loop- en fietsafstand.”

Van Herk
Ook ontwikkelaar Bas van Herk is blij met de ontwikkelingen. “Het is heerlijk om hier zo te staan en nu echt te mogen beginnen met de bouw. Ik wens alle kopers alvast heel veel geluk met hun nieuwe woning,” zo liet Van Herk weten.

Eerste woningen
Het plan Hof en Singel bestaat in totaal uit 68 woningen tussen de Anjerstraat en het Schildmos. De eerste negentien woningen die nu gebouwd gaan worden, bestaan uit halfvrijstaande woningen en midden- en hoekwoningen. De directe omgeving van deze woningen wordt ingericht met wegen, paden, parkeerplaatsen, groen en water. Foto’s: Pieter van den Berg en Peter Stam.