KINDERDIJK – De Molenmarkt in Kinderdijk staat weer op stapel. Vrijdagavond 7 september, terwijl de molens van Kinderdijk verlicht zijn, vindt de vijfentwintigste editie van de markt plaats in de straten van het dorp. De markt, bekend om zijn goede sfeer, is er één met een gouden hart. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.

Voor Kinderdijkers betekent de eerste week van september drukte en veel doen. Vrijwilligers van de speeltuin verzorgen de verlichting van de Kinderdijkse molens, versieren het dorp met dijkmolens en organiseren de Molenmarkt. Een hoop extra drukte in het dorp en tientallen vrijwilligers vele uren in touw. Allemaal al jaren onder het motto “Mooi voor elkaar”.  De speeltuin ligt er prachtig bij en de dorpsbewoners doen het allemaal samen.

Zeventig kramen
Zo ook dus vrijdagavond 7 september. Ook dan staat het dorp vol met ruim zeventig kramen. Tijdens de avond zal een dweilorkest voor de vrolijke noot zorgen. De verlichte markt en het vele publiek zorgt voor de rest van de kenmerkend gezellige Molenmarkt-familiesfeer. Op de Schansweg en de Beatrixweg is tijdens markt van alles te vinden. Veel tweedehandspullen, boeken, kado-artikelen, sieraden en kleding. Op de markt staan een aantal vaste kramen bemand door vrijwilligers van de speeltuin. De opbrengst van die speciale kramen gaat in zijn geheel ook naar de plaatselijke speeltuin. Zo is er een kraam met pannenkoeken en frisdrank, maar ook de beroemde oliebollenkraam aan het begin van de Schansweg. De dorpskerk van Kinderdijk zal tijdens de markt geopend zijn en biedt ook diverse attracties en etenswaren.  Op de Christineweg wordt de Kinderrommelmolenmarkt gehouden. Daar verkopen de kinderen van Kinderdijk hun oude spulletjes.

Molens verlicht
De komende dagen, van maandag 3 tot en met zaterdag 8 september, zijn de molens ’s avonds van 21.00 tot 23.00 uur verlicht. In het dorp zelf worden diverse kleine molens verlicht.

Deel dit bericht via...