ALBLASSERDAM – Drie bussen van lijndienst Arriva hebben donderdagmiddag 30 augustus vertraging opgelopen, doordat een automobilist vergeten was zijn handrem aan te trekken na het parkeren op de Dam. Doordat de parkeervakken schuin aflopen, zakte de auto na verloop van tijd de straat op, waardoor de rijbaan werd geblokkeerd. Passanten duwden na enkele minuten wachten, de auto deels de stoep op, waarna het voor automobilisten mogelijk was om de wagen te passeren. ­Bussen konden de draai echter niet maken en moesten blijven wachten.

Na een half uur werd de politie ingeseind, maar nog voordat de agenten ter plaatse waren, maakten ondernemers een einde aan de opstopping door de auto terug te duwen en een steen achter de band te plaatsen. Behalve de handrem, was de bestuurder ook vergeten de blauwe kaart voor de ruit te plaatsen.