ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd J. Veerman slaat op woensdag 5 september 2012 samen met de kopers de eerste paal van de woningen in project Hof en Singel in Alblasserdam. Hiermee geven zij het startsein voor de bouw van de eerste negentien woningen. Naar verwachting worden deze woningen in de tweede helft van 2013 opgeleverd.

Nieuwe bestemming
Wethouder Veerman is blij te kunnen melden dat het project in deze economisch moeilijke tijd kan starten: “Het is fijn dat we samen met projectontwikkelaar Herkon B.V. deze mooie locatie in Alblasserdam een nieuwe bestemming kunnen geven. Hof en Singel wordt een prachtige woonwijk met voorzieningen als een sporthal, zwembad, scholen en winkels op loop- en fietsafstand.”

Eerste woningen
Het plan Hof en Singel bestaat in totaal uit 68 woningen tussen de Anjerstraat en het Schildmos. De eerste negentien woningen die nu gebouwd gaan worden, bestaan uit halfvrijstaande woningen en midden- en hoekwoningen. De directe omgeving van deze woningen wordt ingericht met wegen, paden, parkeerplaatsen, groen en water.

Overige woningen
Afhankelijk van de verkoop zullen de overige 49 woningen worden gerealiseerd. Geïnteresseerden in de woningen kunnen terecht bij makelaar Kooyman Eigen Huis. Meer informatie over het project staat op www.alblasserdam.nl/hofensingel en www.hofensingel.nl. Het project is tevens te volgen via Facebook en Twitter.