NIEUW-LEKKERLAND – Zes militairen van de Koninklijke Landmacht hebben woensdag 29 augustus een oefening gehouden in het gebied tussen Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland. Het betrof een oefening voor officieren in opleiding van het Regiment Genietroepen. De genoemde oefening wordt gebruikt om aspirant officieren te leren hoe zij locaties moeten verkennen en hoe zij locaties kunnen vernielen met springstoffen. De militairen zijn vanaf de Ammersekade in Groot-Ammers met kano’s naar de Nieuw-Lekkerlandse Zijdebrug gevaren. Hier hebben zij met denkbeeldige springstoffen de brug ondermijnd.

De oefening, die een eindopdracht is voor de officieren in opleiding, duurde van 04.30 uur tot 14.00 uur. Voor de te verkennen en ‘te vernielen’ locaties is vooraf toestemming aan de eigenaar gevraagd.
De foto’s zijn gemaakt door Eric den Ouden uit Papendrecht. De tekst is geschreven door Reinier Breedveld uit Nieuw-lekkerland. Voor meer foto’s kunt u kijken op http://www.zhzspotter.tk en www.112nieuw-lekkerland.nl.