ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam preekt zondag 9 september in de Elthetokerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Het thema van de dienst is ‘In Statu Nascendi’ (alles is in staat van wording). Dit thema gaat al een leven lang met Blase mee en is tegelijk een beeld om samenleving, levensbeschouwing en levensloop met elkaar te verbinden. Blase preekt niet als gemeentebestuurder en dus niet namens de gemeenteraad. De ‘preek van de leek’ is een onderdeel van ELAN, wat staat voor: Elthetokerk Anders. Een thema waarbij op zoek gegaan wordt naar iets anders dan de vertrouwde activiteiten.

De dienst begint om 10.00 uur in de Elthetokerk, Blokweerweg 22 in Alblasserdam. De kinderen van 0-4 jaar kunnen naar de crèche. Voor kinderen van 4-12 jaar is er een kinderkring, waar zij kunnen luisteren naar een verhaal en knutselen. Iedereen is van harte welkom.

Het idee ‘Preek van de Leek’ is niet nieuw. Het gaat om een landelijk initiatief, dat steeds vaker wordt toegepast. Zo preekte burgemeester Eberhard van der Laan in een bomvolle Amsterdamse Singelkerk. Bij de ‘preek van de leek’ worden ‘leken’ die maatschappelijke posities bekleden, uitgenodigd om hun kijk op de samenleving kenbaar te maken in de vorm van een ‘preek’.

Deel dit bericht via...