ALBLASSERDAM – Wethouder Veerman van de gemeente Alblasserdam gaat maandag 27 augustus met twee onderzoekers van het Onderzoekscentrum Drechtsteden tussen 13.00 en 16.00 vragen stellen aan de bezoekers van de markt op het Wilgenplein in Alblasserdam. De gemeente wil graag weten wat Alblasserdammers van hun dorp vinden. Op vrijdagmiddag 31 augustus tussen 15.00 uur en 18.00 uur gaan de onderzoekers de bezoekers van het winkelcentrum Makado interviewen.

De Alblasserdammers kunnen hun mening geven over stellingen als ‘Ik vind het dorpse karakter van Alblasserdam belangrijk’, ‘ik vind het belangrijk dat Alblasserdam een groene gemeente is en blijft’ en ‘is Alblasserdam een woongemeente, werkgemeente of toeristengemeente?’ De onderzoekers gaan deze informatie gebruiken voor de beschrijving van de identiteit van Alblasserdam. Deze speelt een belangrijke rol in de nieuwe structuurvisie.

Structuurvisie
Het college van B&W heeft eind juni de start van de nieuwe structuurvisie aangekondigd. De structuurvisie gaat een beeld geven van hoe Alblasserdam er ruimtelijk in 2040 uit kan zien. Toekomstige (bestemmings-) plannen moeten passen binnen deze visie.

Interactief 
De gemeente wil dit proces interactief aanpakken. Er komen o.a. bijeenkomsten met de inwoners en maatschappelijke partners, een fotowedstrijd en interviews op straat. Ook de gemeenteraad gaat een actieve rol spelen in dit proces.

In 2013 wil de gemeente de nieuwe structuurvisie presenteren. Deze geldt tot 2040. Dit sluit aan op de structuurvisies van de regio en de provincie die ook gelden tot 2040.