ALBLASSERDAM – In de groenstrook naast Banketbakkerij Prins aan het Scheldeplein in Alblasserdam, staat sinds deze week een verkiezingsbord. Wie even niet goed oplet, zou zomaar kunnen denken dat het gaat om een normaal bord, met normale verkiezingsposters. Echter, wie beter kijkt, ziet dat alle aanplakbiljetten een parodie zijn op de landelijke partijposters. Zo hangt er een poster van de VVB(Veel Vers Banket), de SGB(Super Goed Banket), de SB (Super Banket) en de BanketUnie. In het midden van het bord hangt een stemadvies. Hierop is te lezen: “Kies voor kwaliteit, Prins Banketbakkerij”.

Bedenker van de ludieke actie is bakker Edwin Prins. Wij van de bakkerij  mengen ons niet in
de politieke discussies, maar geven toch graag een stemadvies: kies voor kwaliteit. Onze medewerker staan klaar om klanten die niet uit al het lekkers kunnen kiezen, te adviseren,” vertelt Edwin.

De Alblasserdamse ondernemer die bekend staat als creatieveling, bedacht de stunt toen hij enkele weken geleden in Den Haag als toerist rondliep. “Om de zes weken hebben we een nieuw thema in de bakkerij. Ik zag in Den Haag die posters en dacht: hier moet ik iets mee doen. Thuis ging ik aan de slag, ontwierp de posters en liet ze drukken. Als banketbakker wil ik graag uniek zijn in het dorp,” aldus Prins.