SLIEDRECHT – Medewerkers van de ambulancedienst, de politie en de brandweer hebben maandagavond 20 augustus een demonstratie gegeven op het Bonkelaarplein in Sliedrecht. De actie was een onderdeel van de regionale verkeersveiligheidscampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Na de zomervakantie vallen er vijftien procent meer verkeersslachtoffers onder jonge kinderen dan door het jaar heen. Weggebruikers moeten na een rustige zomerperiode in het verkeer weer flink aan elkaar wennen. De bedoeling van de demonstratie was dat weggebruikers extra alert zouden zijn in het verkeer.Om alle verkeersdeelnemers bewust te maken van deze risico’s organiseerde de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden, samen met de gemeente Sliedrecht, politie, brandweer, ambulancedienst, EHBO, regionale afdeling Veilig Verkeer Nederland en anderen de verkeersveiligheidscampagne.

Ongeval beknelling
Het scenario was dat drie meiden met een telefoon in hun hand en oordopjes in hun oren, naast elkaar fietsten. Een automobilist zag de meiden te laat, kon nog uitwijken, maar klapte daarbij toch op een andere auto. De bestuurder kwam daarbij bekneld te zitten. Aan de hulpverleners de taak om de persoon uit zijn auto te krijgen. De brandweer gebruikte daarbij onder andere een schaar om de auto mee open te knippen. Na de demonstratie mochten de kids met de brandslang van de brandweer spuiten en een kijkje in de ambulance en de politieauto nemen. Bij het verlaten van het terrein werden fietsbellen uitgedeeld.

Kilometers
Verkeerswethouder Peter Verheij nam in Sliedrecht zijn kilometerteller in ontvangst. De komende weken zal de Alblasserdamse wethouder zoveel mogelijk de fiets gebruiken. De kilometers die hij maakt op zijn stalen ros, zullen worden bijgehouden. De actie is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek (EMW) die loopt van 17 tot en met 22 september. Dit jaar wordt de EMW voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door de zes regiogemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.